Monday, March 19, 2018



SALAM

bini aku ade masuk pertandingan..peraduan anak comel..anjuran kelab mama 

biasa la..puteri kami masuk la...

mmg tu la tujuan dia kan..ape lg..hahaha...

so nak mintak korang...kasi derma 1 like tok putri kami..








klik link dekat atas..nnt akan keluar gambar macam ini..so ni la die..puteri kami...

ADRA RAISHA ( < -----   klik sini)



so mana-mana yg dah like tu...aku ucapkan jutaan terima kasih...
 kot2 korang boleh sebarkan..buatkan 1 entri..the simple 1...jutaan terima kasih gak..
nnt sape yang buatkan 1 entri..aku akan tlg die gak..
aku akan buat 1 entri tok die..
aku tau aku bukan sesiapa tok org bce..but this what we call network..
the more people talk about u..is good for business..lg la cari tok gugel akan naik..tak gituuu...

U CAN COUNT ON ME..LIKE 1,2,3 -Bruno Mars 

Tuesday, January 16, 2018



tak de makneyer chapter 1 bagai..tak tau nak letak tajuk apa...hahaha......

so sambung...so bini aku pun continue.....ubat doc n shaklee.....lepas die mkn tak de la side effect apa2 pun.....sakit2 belakang...pening waktu pagi...biase la kan..biase ke? lain org...lain caranye...
sedar tak sedar...perut bini aku pun makin membesar...sama sepertiku...perut besar ke depan...tp yang beza nye..dlm perut die ada orang..aku ade lemak..haha..





so dalam masa preggy tu...bini aku ditugaskan utk keluar negara...omputih kata outstation la kan...
awak dah la baru berumahtangga...bini pulak preggy..gile..risau beb...aku cakap dekat bini aku...
"yang, seludup abang..abang boleh kecikkan diri..

korang boleh imagine la kan perasaan aku mcm mana waktu tu...dengan keadaan dia..dgn anak yang dikandung...aku mmg tawakal je la...suh mkn ubat..jgn skip..tidur cukup...dan TAWAKAL je ....



dalam masa preggy tu... 3 negara beb dia pergi...Vietnam, Brunei dgn Singapore............
kalau korang tanya bini aku kerja apa..die kerja dgn KFC HQ...position..senior exec...job description...ntah...mana aku tau keje die mcm mana.....haha...

aku??aku kerja dalam sektor alam maya...jaga menjaga...siap siaga...jaga-jaga..ada yang memerhati..
hahahhahahha.....citer lain dah ni weiii...

end of this chapter...bini aku selamat pergi dan selamat balik...alhamdulilahhh....setiap kali dekat airport....mase  die nak tunggu waktu pulang...kami selalu videocall...rindu wooooo....mcm cinta jarak jauh jer rasa....hahaha...

rasanya dah nak masuk dah ke penghujung...1 entry lg..end then...tutup...why shaklee...after that we go next chapter...

saja share pengalaman...menjadi suami dan bapa...

bersambunggg.......... 





Friday, January 5, 2018


yeahhhh....continue yang haritu...



    sebelum register dekat KK Kelana Jaya..kami pergi chekup dekat klinik swasta..sbb baru2 lg kan...
so mase g check..doc scan..die kan nampak ade bulat/titik kecil..masa tu ada 2 bulat/titk..aku ingatkan kembar..wahh..dpt kembar..alhamdulilah..tp tak..sebaliknyaa...


ni gmbar gugel..tp lebih kurang mcm ni la..

   doc ckp tu bukan kembar...tu darah..tu tanda-tanda nak gugur.. Allah..aku dengar pun rase nak gugur...tp doc ckp kita boleh usaha..tp Allah yg menentukan...so die ckp mkn ubat..dan jgn stress...Insya Allah ok..tak silap masa tu die mbg Acid Folic kot..nak kuatkan kandungan...

disebabkan kos yang agak tinggi..dan atas dorongan nurse..sbb klau apa2 jd masa nak bersalin..ada setgh2 kes..swasta tak terima..kene pergi kerajaan..so tu yg checkup dekat KK tu..

so lepas tu ada la servey2 pasal makanan tambahan..utk baby..so masa ni la kenal shaklee
mcm biasa,...dekat gugel..


vita c


ostemetrik



so kami tak amik semua la..sbb tak berkemampuan..dari 6 set yang gambar dekat atas..2 kami amik..


so ni yang bini aku amik masa tu..masa tu aku pantau la..hari2 remindkan dia...

 https://www.facebook.com/lazzsusukambing/

klik gambar utk pergi ke FB mereka..ni bukan promote..tlg..hehe

so mlm2 kan bagi mnum susu..lepas dikaji2..kami amik keputusan amik susu ni..
susu lazz..perisa kurma..harga dalam RM45 rasenya..lupe dah..beli dekat fb..
beli perisa kurma..nak hilang sikit bau kambing...hehe..bau ke..ntah la..


kami ada amik omega gak..tok otak bayi...tp bukan shaklee la..apa brand ntah..lupe plak..haha...

yeahhh....rasa agak mengantukkk.....esk sambung lg...

to be continue.....................................................................