Tuesday, January 16, 2018



tak de makneyer chapter 1 bagai..tak tau nak letak tajuk apa...hahaha......

so sambung...so bini aku pun continue.....ubat doc n shaklee.....lepas die mkn tak de la side effect apa2 pun.....sakit2 belakang...pening waktu pagi...biase la kan..biase ke? lain org...lain caranye...
sedar tak sedar...perut bini aku pun makin membesar...sama sepertiku...perut besar ke depan...tp yang beza nye..dlm perut die ada orang..aku ade lemak..haha..





so dalam masa preggy tu...bini aku ditugaskan utk keluar negara...omputih kata outstation la kan...
awak dah la baru berumahtangga...bini pulak preggy..gile..risau beb...aku cakap dekat bini aku...
"yang, seludup abang..abang boleh kecikkan diri..

korang boleh imagine la kan perasaan aku mcm mana waktu tu...dengan keadaan dia..dgn anak yang dikandung...aku mmg tawakal je la...suh mkn ubat..jgn skip..tidur cukup...dan TAWAKAL je ....



dalam masa preggy tu... 3 negara beb dia pergi...Vietnam, Brunei dgn Singapore............
kalau korang tanya bini aku kerja apa..die kerja dgn KFC HQ...position..senior exec...job description...ntah...mana aku tau keje die mcm mana.....haha...

aku??aku kerja dalam sektor alam maya...jaga menjaga...siap siaga...jaga-jaga..ada yang memerhati..
hahahhahahha.....citer lain dah ni weiii...

end of this chapter...bini aku selamat pergi dan selamat balik...alhamdulilahhh....setiap kali dekat airport....mase  die nak tunggu waktu pulang...kami selalu videocall...rindu wooooo....mcm cinta jarak jauh jer rasa....hahaha...

rasanya dah nak masuk dah ke penghujung...1 entry lg..end then...tutup...why shaklee...after that we go next chapter...

saja share pengalaman...menjadi suami dan bapa...

bersambunggg.......... 





Friday, January 5, 2018


yeahhhh....continue yang haritu...



    sebelum register dekat KK Kelana Jaya..kami pergi chekup dekat klinik swasta..sbb baru2 lg kan...
so mase g check..doc scan..die kan nampak ade bulat/titik kecil..masa tu ada 2 bulat/titk..aku ingatkan kembar..wahh..dpt kembar..alhamdulilah..tp tak..sebaliknyaa...


ni gmbar gugel..tp lebih kurang mcm ni la..

   doc ckp tu bukan kembar...tu darah..tu tanda-tanda nak gugur.. Allah..aku dengar pun rase nak gugur...tp doc ckp kita boleh usaha..tp Allah yg menentukan...so die ckp mkn ubat..dan jgn stress...Insya Allah ok..tak silap masa tu die mbg Acid Folic kot..nak kuatkan kandungan...

disebabkan kos yang agak tinggi..dan atas dorongan nurse..sbb klau apa2 jd masa nak bersalin..ada setgh2 kes..swasta tak terima..kene pergi kerajaan..so tu yg checkup dekat KK tu..

so lepas tu ada la servey2 pasal makanan tambahan..utk baby..so masa ni la kenal shaklee
mcm biasa,...dekat gugel..


vita c


ostemetrik



so kami tak amik semua la..sbb tak berkemampuan..dari 6 set yang gambar dekat atas..2 kami amik..


so ni yang bini aku amik masa tu..masa tu aku pantau la..hari2 remindkan dia...

 https://www.facebook.com/lazzsusukambing/

klik gambar utk pergi ke FB mereka..ni bukan promote..tlg..hehe

so mlm2 kan bagi mnum susu..lepas dikaji2..kami amik keputusan amik susu ni..
susu lazz..perisa kurma..harga dalam RM45 rasenya..lupe dah..beli dekat fb..
beli perisa kurma..nak hilang sikit bau kambing...hehe..bau ke..ntah la..


kami ada amik omega gak..tok otak bayi...tp bukan shaklee la..apa brand ntah..lupe plak..haha...

yeahhh....rasa agak mengantukkk.....esk sambung lg...

to be continue.....................................................................








Wednesday, January 3, 2018




yeah...saja nak share dengan korang..so untuk pengetahuan korang..aku khawin SEPTEMBER 2016..
so dalam bulan oct / nov.. wife aku bg tau..period die tak datang..aku mcm terkejut la..ha..dah pregnant ke..? die cakap tak pasti..kadang2 period die mmg tak teratur..

so soalan susulan..ada muntah2 ke..ha....ni pegnaruh dari tv..slalu tgk tv bile ade scene ppuan belari masuk bilik air..wek2..yg keluar..parents die..serentak..ALHAMDULILAHH..hahaha..konpom la..haha

1st check..beli pregnancy test. tak ada..negatif...so....hampaaaa disituuu...tak la hampaa...ckp,,myb belum rezki lg.. lepas seminggu tak silap...period tak dtg..so beli lg sekali...die ckp nnt dah ready die buat..aku ckp ok..take ur time...

ini amik kat gugel..bukan betol..tapi lebih kurang macam ini la..


aku habis shift kerja malam...balik pagi tu...tgh baru nak keluar opis..poket grrrrr....grrrrr.. <-- viberet
aku silentkan fon..aku tgk..wifey aku call..cakap la..kenapa syg..die kate..alhamdulilahhh..die check pagi ni..positif...aku dari mengantuk..trus segar bugarr...hahahaha...

next weeksnya aku pun bagi tahu bonda aku...aku cakap.."bu...myb..after 9 month from now..u will become grandmother.." ...masa tu adik aku pun ada...dia pun terkejut...tak sangka pulak dia paham BI aku....hahaha...

after next 2 weeks..kami  pun pergi bukak merah...dekat KK KELANA JAYA...masa tu aku duduk dekat DAMANSARA DAMAI...

BTW nama anak aku ADRA ...sedap tak..haha..nak tau nama penuh die..next entri..hehe...

tulis banyak2 pun bukan korang baca...hahaha..jumpe next entri.....

to be continue.........................................