Monday, August 20, 2018

aku rasa macam nak jadi penulis skrip la..
kadang2 kalau bawak mtor..terpikir nak buat cerita
ntah..tetibe otak tu ligan berimaginasi..

salah satu contoh diadaptasi dari cerita GTO (great teacher onizuka)
aku nak buat cerita ni untuk tontonan kita..rakyat Malaysia..untuk kita sendiri
definisi ringkas...cerita ini mengisahkan tentang seorang lelaki yang nak jd cikgu..yang dia rasakan ilmu itu sangat penting..

so mcm biasa...cikgu tu mesti dari seorang yang bermasaalah..tp die die dah bertaubat..die nak mengubah masa lampau mmg tak boleh..n then die nak ubah masa depan..cara nak ubah masa depan dengan buat pada masa sekarang..so die tak nak budak2 sekarang buat apa yang die buat dulu..so die nak ubah benda tu..dlm masa yg sama dia nakkan pekerjaan..so kill 2 bird with 1 stone..jadi cikgu dan  ubah para pelajar beliau


so tu pengenalan.. definisi die..mungkin dalam cerita ni pastinya akan diselitkan dengan permasalahan remaja zaman kini..dan cara penyelesaian dia..aku nak cerita ini dalam bentuk drama, berepisod, konsep hampir macam GTO tp dalam kesesuaian kita..mungkin ada cara kita nak ubah cara anak muda zaman sekarang, memang tak dapat semua..separuh pun dah cukup hebat, but that what will call progress right.. setidaknya kita mencuba..


mungkin cerita ni 12 episod...12  episod final..mungkin kita akan selitkan masalah remp-it , couple monyet, mencuri, masalah dengan family, yg slow balajar, yg baru berjinak dengan gangster..dan macam - macam lg la..yup..cikgu tu mmg tak pandai nak ajar budak tu sampai pandai..ada cikgu lain la yang ajar..die just tekan kan bertapa penting yang ilmu tu dalam kehidupan kita..dengan sebatang pen kita dapat mengubah dunia..cewahhh...



rasanya sampai sini dulu kot..tak pikir lagi nak dalam2..mcm mana chapter2..sape para pelakon die..wakakaka......berangan saja daku ini..koh2,,

Monday, March 19, 2018



SALAM

bini aku ade masuk pertandingan..peraduan anak comel..anjuran kelab mama 

biasa la..puteri kami masuk la...

mmg tu la tujuan dia kan..ape lg..hahaha...

so nak mintak korang...kasi derma 1 like tok putri kami..








klik link dekat atas..nnt akan keluar gambar macam ini..so ni la die..puteri kami...

ADRA RAISHA ( < -----   klik sini)



so mana-mana yg dah like tu...aku ucapkan jutaan terima kasih...
 kot2 korang boleh sebarkan..buatkan 1 entri..the simple 1...jutaan terima kasih gak..
nnt sape yang buatkan 1 entri..aku akan tlg die gak..
aku akan buat 1 entri tok die..
aku tau aku bukan sesiapa tok org bce..but this what we call network..
the more people talk about u..is good for business..lg la cari tok gugel akan naik..tak gituuu...

U CAN COUNT ON ME..LIKE 1,2,3 -Bruno Mars 

Tuesday, January 16, 2018



tak de makneyer chapter 1 bagai..tak tau nak letak tajuk apa...hahaha......

so sambung...so bini aku pun continue.....ubat doc n shaklee.....lepas die mkn tak de la side effect apa2 pun.....sakit2 belakang...pening waktu pagi...biase la kan..biase ke? lain org...lain caranye...
sedar tak sedar...perut bini aku pun makin membesar...sama sepertiku...perut besar ke depan...tp yang beza nye..dlm perut die ada orang..aku ade lemak..haha..





so dalam masa preggy tu...bini aku ditugaskan utk keluar negara...omputih kata outstation la kan...
awak dah la baru berumahtangga...bini pulak preggy..gile..risau beb...aku cakap dekat bini aku...
"yang, seludup abang..abang boleh kecikkan diri..

korang boleh imagine la kan perasaan aku mcm mana waktu tu...dengan keadaan dia..dgn anak yang dikandung...aku mmg tawakal je la...suh mkn ubat..jgn skip..tidur cukup...dan TAWAKAL je ....



dalam masa preggy tu... 3 negara beb dia pergi...Vietnam, Brunei dgn Singapore............
kalau korang tanya bini aku kerja apa..die kerja dgn KFC HQ...position..senior exec...job description...ntah...mana aku tau keje die mcm mana.....haha...

aku??aku kerja dalam sektor alam maya...jaga menjaga...siap siaga...jaga-jaga..ada yang memerhati..
hahahhahahha.....citer lain dah ni weiii...

end of this chapter...bini aku selamat pergi dan selamat balik...alhamdulilahhh....setiap kali dekat airport....mase  die nak tunggu waktu pulang...kami selalu videocall...rindu wooooo....mcm cinta jarak jauh jer rasa....hahaha...

rasanya dah nak masuk dah ke penghujung...1 entry lg..end then...tutup...why shaklee...after that we go next chapter...

saja share pengalaman...menjadi suami dan bapa...

bersambunggg..........