Thursday, March 7, 2013

I'm not ready yet, but until when?



bila umur dah meningkat 'tua'
tgk rakan seperjuangan dulu
yang mana dah mula melangkah satu langkah yang besar dalam hidup
mana yang bujang..mesti dah berkahwin..
mane yang dah berkahwin..insya allah dah ader anak

so mana yang bujang tu..
mesti teringin nak berpasangan dengan cara yang sah dah halal disisi syarak
tol tak
tol tak..
tol kannn...

so kalau lelaki ajak perempuan kawin
dorang akan fikir bermacam2..
tak ready lg..
ape la..
itu la..
ini la..

so perempuan ajak kawin
para lelaki akan cakap
duit tak ada lg..
tak ready lg.. (tu harus)
itu la..
ini laa...

 so bile tanye kawan perempuan aku..(aku tau klau tanye laki mcm ner..sbb aku laki..;p)
dorank akan cakap tak ready lg..
tgu jodoh smpai..
aku tnya balik..
nak tunggu macammana yang baru dikatakan "dah ready"
dah sedia..
or dah ader kerja..rumah..tanah..n berbagai la..
dah kaya n betul2 mantap..baru nak kawin..gitu kah..???




kerna daku sendiri belum pasti adakah daku bersedia atau sebaliknya..
tapi keinginan itu ada!!!!!

so bile dipikir2kan balik..
time mak bapak kita dlu..
rasenyer dorank tak der la ready mana pun..
tol tak..
ader jer yg tak der kerja lg..yg itu..dan ini..
tp ilek jer...hmmm...

aku tau dizaman globalisasi ini..
byk yg menuju kehadapan dengan pantas sekali...
kita kene ikut seiring dengan peredaran zaman..
masing2 pun kene cari pendapatan untuk menyara keluarga..
or untuk hari dikemudian hari..

so untuk otai2..
akak dan abang2 yang dah berkahwin..
boleh tak share sikit pengalaman korang,.
masa korang berada ditempat sy sekarang (muda lg kan..;p)
apekah yang bermain difikaran korang pada waktu dan ketika itu..

yang masih bujang n singgle boleh jer shara kan,...
mari kita semarakkan perbincangan kita ini..hik2...


p/s - When you've found someone good, don't go looking for someone better.

10 comments:

EZAN IDMA said...

yeay kita sama belom kawen! yeay! haha

musang berjanggut said...

yeahhh...
adakah anda masih singgle mingle..??kiki

Cik Kumbang said...

ehem....mcm dah xlama je incik musang berjanggut nak follow jejak kawan2 :p

musang berjanggut said...

HAHA..
tak gak...
hanya persoalan..
actually semenjak 2 menjak nie..
ader persoalan yg bermain diminda ini..mengenai pekara ini..
akan diupdatekan dlm entri seterusnya..
hahaha

Mime MF said...

ready ke belum...
ready ke belum..

mcm dah..tapi belum dpt dilaksanakan.
HAHA..moga jodoh geng bujang dipermudahkan..InsyaAllah..;p

Jhanafiah said...

Salam en musang berjanggut.. terima kasih atas blog anda. Ada FB? Saya nk follow la :₩

Jhanafiah said...

Salam en musang berjanggut.. terima kasih atas blog anda. Ada FB? Saya nk follow la :₩

Zyra Roxx said...

now or neverrr! huargh hahahhh

musang berjanggut said...

@jhanafiah ada..tp segan la..follow sini je..mihahhaa..

musang berjanggut said...

@zyra roxx.. yeah...now or never...dah kawin ke..??mihahaha..