Wednesday, October 3, 2012

harapan dan impian




olla all..
pe cer..
ok ke semua nye..
hope ok la ek..

so ape yang aku nak cite kali nie adalah harapan dan impian, or lbh kepada angan2 yang ingin kita capai..
tak kesah lah korang nak mane satu..yg penting maksudnya sama..
so bg aku semua org ada impian yang ingin dicapai dalam hidup masing2..
kalau mase kite kecik dulu.. cita2 la ek..
cikgu - amar (bukan nama sebenar ;p) bila besar nnt kamu nak jd ape..??
amar - jd pegawai bank (perasan tak..mase kita kecik je..klau tanye psl cita2 sume nak jadi yg beruniform
                                      or yang berpangkat besar senang citer yang hebat2 la..tak der saper pun nak jd
                                       bisnesman ke? ahli sukan ke? aper2 je la..tak kan.. : | )
cikgu - bagus lah kalau mcm tu..balajar rajin2 (konfrm mesti ckp mcm tu nyer..)
tp sedar tak sedar cita2 kita akan berubah dari semasa ke semasa dan  mengikut keadaan.. ;p

kalau cakap pasal impian aku rase setiap orang ader impian yang hebat2 kan..
kalau nak kereta - dia lah yang paling hebat
kalau nak rumah -  dia lah yang paling besar
kalau nak bini/ suami - nak yang ala2 model gitu
die lah yang hebat
org lain tak..haha..

so..back to the points..
aku punya impian..dan apa yg aku harapkan in my life is...


yeah..
BMW 320i
so sexy..
so nice..
so damn sexy..
1 day i will got it..






yeahhh..
note 2..
dah lame idamkan note sebenarnya..
tetibe plak kuar note 2..
owh..dammit..
mmg kne dapatkan...
akhir tahun nie k..
insya Allah.. ;)
Rebat untuk Belia (21-30 tahun)
RM200 untuk pembelian telefon pintar..
its goods news right..








so setiap org nak ader asset sendiri..
i think masenye dah smpai tok aku memiliki rumah sendiri..
kalau boleh nak beli..tak nak la sewa..(dah kate esset kan..)
so baru2 nie perdana menteri kita ada bentangkan bajet 2013
so dalam perbincangan tu P.M kita ada menyatakan..
RUMAH PERTAMAKU


KUALA LUMPUR: Kerajaan Persekutuan memperuntukkan RM1.9 bilion untuk membina sebanyak 123,000 unit rumah harga berpatutan akan dibina di kawasan-kawasan strategik mulai tahun depan, kata Datuk Seri Najib Razak. 

Antara bandar utama itu ialah Kuala Lumpur, Shah Alam (Selangor), Johor Baharu (Johor), Seremban (Negeri Sembilan) dan Kuantan (Pahang).

so kerajaan dah bg kemudahan tu..
gunakan la sepatutnya..
(entri ini tidak berbau politik ok)








yup..
9/10 rezeki tu dari perniagaan..
btw aku pun ngah running bisnes mak aku..
its fun to get in bisnes
kene pndai layan customer..
deal dengan pemborong..
think next strategy
n kita dapat la habuan apa yang kita usahakan..
aku rase setiap org perlu ada bisnes sendiri..
tak kesah lah kecil ataupun besar..
atlest ader sedikit income yang kita usahakan dari diri kita sendiri..
dengan slogan
"kita bos, kita jua lah pekerjanya"
haha









owh..
aku ader camera dslr..
tp yg bese2 jer..
aku bersyukur, tp tak salahkan untuk dapat yg lebih baik..;p
tak mahir mana pun..
just kagum dengan gambar2 yang membawa 1001 criter didalamnya..
kadang2, kita tak perlu berkata2..hanya diam dan senyap
so, lets picture talk..yeahhhhh
p/s - org yg belakang camera lg penting dari camera
fikir2kan...slamat beramal..hik2..






ketua kelas - bangunnn..selamat pagiiii cikkkkgguuu...
dak kelas-selaaammaatttt ppaaggiiii cciiiikkkkgguuu...
cikgu-duduk semua.bukak buku teks m/s 42. lepas itu buku pemahaman hantar kedepan sekarang
mestikan mcm nie semua..kebanyakan la..
yup..
dulu aku teringin sgt nak jd cikgu..

ibarat menjadi lilin untuk penyuluh anak bangsa..
tidak mahu bangsaku dipinggirkan lg..
tidak mahu bangsaku layu ditasik madu..
akan ku turunkan segala ilmu kepada bangsaku
agar tidak lg meraba dalam terang..

wahhh..nie spontan abis nie..serius..hahaha...
tp cita2 mcm mkn dek ditelan zaman..
dah besar2 nie..
mcm mls plak..
mcm bnyk je rintangan nyer..adehhh..
tp tak kesah lah kat mana pun..
asalkan boleh dicurahkan ilmu...
asalkan ada "guru" dan "murid"
tidak kira dimana sahaja..
itu juga dipanggil pembelajaran..
kan.. ;p

lately aku suke tgk drama jepun.. G.T.A (Great Teacher Onizuka)
cite die mmg best..aku bg sinopsis skit la ek..
aku tau  citer nie dah lame..
tp mmg best la..(best gilerrr..for me ;p)
citer dier mengenai seorang gangster(onizuka) yg mahu menjadi cikgu kerana ingin menyatakan
yg ilmu itu penting..tak ruginye pergi sekolah..walaupun agak membosankan..ha..pham tak..hak2..
so criter tu die dpt klas pling jahat dlm skolah n then student dlm kelas tu mmg benci akan onizuka n nak buang die dari skolah..dengan menggunakan pengalaman dan ke"bijaksanaan" di dapat menyelesaikan satu persatu. sgt seronok menonton. semagat putus asa tu tak penah pudar dlm diri dia..
walaupun dicaci dan dihina.. myb cara dia agak kasar dan membosankan..tp benda yang nak disampaikan itu sangat berguna pada student2 nye dimasa akan datang..owh..syok gileee..
korunk kne tgk tau..nnt aku cari download die..n then aku letak kat sini..aku ader citer tu..
tak kan nak copy kowt..nak plak korang jumpe aku..hik2..




lastly impian aku nak g melancong..
yeah...

nak g satu dunia kalau boleh..
nak tgk tempat2 bersejarah..
nak tgk tempat yg slalu org pergi..

pastu msuk fb..n tag..owh..jeles giler..
nak g masuk hutan..tangkap gambar..
nak g pantai..
nak g air terjun..
seriously aku rase mcm dak2 plak..
tp itu lah yg aku rase..haha..



rasenye smpai sinilah harapan dan impian aku..
yang besar2 dan memerlukan target, jiwa yang cekal untuk memenuhi impian aku ini..
so aku harap korang wat la entri mcm nie juga yer..
Harapan dan impian..
pastu letak link korang..
aku nak bace ape impian korang..
btw aku rase nak buat entri harapan dan impian Part 2 la..
akan difikir2kan..
soooonnnnn

owh..u know what..I'm working on it..yeah baby..

4 comments:

Yatul Hakim said...

Dlu msa skol rendah tiap taun cita2 tukar2..nk jd polis la.doktor la,.cikgu ..pa tu skang tnya student.nak jd ape ?.jwpn dorunk pn same...huhu ..

musang berjanggut said...

hehe..
sejarah slalu berulang..
tol tak..huhu..

Yatul Hakim said...

Btol2..huhu ..smart lak tgk note 2..ni yg mcm nk bli ..hahah .

musang berjanggut said...

haha..
jom bli skali..
dpt murah..
agak la..
hik2..